عجیب اما باورکردنی: درختان گوشتخوارند

به گزارش وبلاگ پردازش هوشمند، اگر تا به حال فکر کردید گیاهخوارید اشتباه می کنید زیرا درختان و به طور کل گیاهان موجودات زنده گوشتخواری هستند.

عجیب اما باورکردنی: درختان گوشتخوارند

انسان ها می توانند گیاهخوار باشند و به دلخواه خودشان از خوردن گوشت پرهیز نمایند اما درختان چه؟! ممکن است کمی برایتان تعجب آور باشد اما شاید شما هم مثل خیلی های دیگر فکر کنید که درختان فقط به خاک، نور خورشید و آب احتیاج دارند تا بتوانند به حیات خود ادامه دهند. درست است؟

پاسخ کوتاه به این سؤال این است که خیر! درختان گیاهخوار نیستند. اما مثل همواره باید از جزییات به نتیجه رسید.

خب، یکی از جزییات این است که تعریف دقیقی برای گیاهخواری پیدا کنیم. درختان به طور مستقیم گوشت حیوانات را نمی خورند اما با یاری قارچ ها می توانند آنها را مصرف نمایند.

واضح و مبرهن است که درختان به وسیله فوتوسنتز قندهای ساده می سازند. به عبارت دیگر، با استفاده از نور خورشید منجر به قدرت بخشیدن به واکنش بین آب و دی اکسید کربن می شوند و در نتیجه این واکنش هیدرات کربن و اکسیژن فراوری می نمایند.

اما فقط این نیست و درختان به مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، سدیم و فلزات خاصی احتیاج دارند. درختان قادرند این مواد مغذی را با یاری قارچ ها کسب نمایند.

قارچ ها تقریباً همه جای خاک جنگل هستند. شبکه گسترده ای از قارچ ها از میلیون ها رشته میکروسکوپی که در تمامی مسیرها جاری است وجود دارد. این شبکه به صورت مداوم در آب موجود در خاک غوطه ور است و همواره در پی یک غذای تازه می گردد.

خود قارچی که می بینید آشکارترین بخش از یک ارگانیسم قارچی بزرگ است که راه خود را به زیر زمین و به دل خاک باز می نماید.

شبکه قارچی آنزیم هایی به نام پروتئاز می سازد که چربی و پروتئین موجود در جسد حیوانات مرده را تجزیه می نماید؛ درست مثل کرم های خیلی ریزی که نماتود یا کرمک نام دارند و در خاک زندگی می نمایند. با این حال، از آنجا که قارچ ها قادر به انجام عمل فوتوسنتز نیستند، آنها نمی توانند قند مورد احتیاج خودشان را بسازند.

احتیاج به قند منجر به ایجاد رابطه بین قارچ و درختان می گردد. رشته های قارچی به ریشه های درخت متصل می شوند و اساساً ریشه را مانند یک دستکش جذب در برمی گیرند. سپس، ساختارهایی را رها می نمایند که در ریشه درخت نفوذ نموده و یک تبادل دوسویه مواد مغذی را شکل می دهد.

وقتی این تبادل انجام پذیرفت، درخت به قارچ قند می دهد و در عوض، قارچ هم برای درخت مواد مغذی محلول در آب را تأمین می نماید.

این یک رابطه همزیگری عالی و بی عیب و نقص است. در واقع، این طور نیست که یکی بیش از دیگری سود ببرد. این رابطه دوسویه که برای هر دو طرف مفید است یک نام علمی خاص دارد: میکوریژا (mycorrhiza) که نام یونانی ریشه قارچی است. بنابراین، درختان به وسیله رابطه میکوریژا اجزای جسد حیوانات را مصرف می نمایند.

حال می توان گفت بر حسب تعریفی که از گیاهخواری داریم، شاید نتوان به راحتی پی برد که درختان کاملاً گیاهخوارند زیرا بعضی از مواد مغذی که جذب می نمایند را از مردار حیوانات می گیرند.

منبع: فوت و فن

به "عجیب اما باورکردنی: درختان گوشتخوارند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عجیب اما باورکردنی: درختان گوشتخوارند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید