دلیل ترک خوردن دندان چیست؟ چگونه درمان می گردد؟

به گزارش وبلاگ پردازش هوشمند، افرادی که سابقه پوسیدگی، پر کردن یا عصب کشی دندان را داشته باشند، بیش از دیگران در معرض شکستگی و ترک خوردگی دندان هستند.

دلیل ترک خوردن دندان چیست؟ چگونه درمان می گردد؟

معمولا دندان ها سخت هستند و برای تحمل فشارهای ناشی از گاز زدن و جویدن اجسام نسبتا سخت طراحی شده اند. اما گاهی اوقات حادثه ای مثل افتاده یا وارد شدن یک ضربه به دندان می تواند به شکستگی و ترک خوردگی دندان منجر گردد. آیا می خواهید بدانید که علت ترک خوردن دندان چیست؟ یا اینکه چطور باید از ترک خوردن دندان جلوگیری کنید؟ برای آگاهی از رایج ترین دلایل ترک خوردن دندان و آشنایی با روش های درمان آن، تا آخر این مقاله با ما بمانید.

انواع ترک خوردگی دندان

ترک خوردگی دندان

این حالت به زمانی گفته می گردد که ترکی از قسمت نوک دندان به سمت ریشه کشیده شده باشد و حتی ممکن است تا زیر لثه و ریشه دندان نیز ادامه پیدا کند. ترک خوردگی دندان الزاما فقط به سطح دندان آسیب نمی زند، بلکه بافت نرم و درونی آن نیز صدمه می خورد.

نصف شدگی دندان

این موضوع معمولا در دندان های درمان نشده رخ می دهد و دندان به دو نیم تقسیم می گردد. شکستگی عمودی دندان و ریشه معمولا در نتیجه ترکی رخ می دهد که در ریشه ایجاد می گردد و تا سطح ادامه می یابد.

دلایل رایج ترک خوردن دندان

  • دندان قروچه: این مشکل که تحت عنوان بروکسیسم نیز شناخته می گردد، می تواند با اعمال فشارهای فک و ساییدگی ایجاد شده در دندان، به ایجاد ترک در دندان منجر گردد.
  • مواد غذایی سفت: آبنبات های سفت، نان بیات، یخ و پف فیل باز نشده از جمله مواد غذایی است که می تواند به ترک خوردگی و شکستگی دندان منجر گردد. گاهی اوقات به صورت ناخودآگاه و به شکلی یک ماده غذایی سفت را می جوید که دندانتان را می شکند. برای جلوگیری از این موضوع سعی کنید که غذا را آرام بجوید و در جویدن میوه ها یا غذاهای سفت نیز دقت کنید.
  • حادثه یا ضربه به دهان: یک ضربه مستقیم به دهان می تواند با ترک خوردگی، شکستگی و آسیب دیدگی های جدی دندان همراه گردد. این نوع مسائل معمولا در نتیجه حوادث ورزشی، افتادن یا تصادف خودرو ایجاد می گردد و می تواند به ترک خوردگی، لق شدن دندان یا افتادن آن منجر گردد.
  • تغییرات حرارتی شدید: قرارگیری مینای دندان در معرض تغییرات حرارتی شدید - برای مثال خوردن یخ بعد از سوختن دهان با یک فنجان چای داغ - منجر به بروز ترک های ریز در دندان ها می گردد.
  • سن: مینای دندان با گذشت سن ضعیف می گردد و بیشتر در معرض آسیب دیدگی قرار می گیرد؛ وقوع ترک خوردگی دندان سالمندان نیز به همین علت رخ می دهد.

گزینه های مختلف برای درمان شکستگی دندان

بعضی از جمله گزینه های درمان شکستگی دندان عبارتند از:

روکش دندان

از روکش دندان می توان در پوشاندن کل قسمت آسیب دیده استفاده کرد. روکش دندان، راهکار ساده ای برای شکستگی دندان است و با ضخامت کمی بیشتر از ونیر، به بازیابی ظاهر و شکل طبیعی دندان یاری می نماید. روکش ها معمولا از جنس های فلز، چینی و سرامیک ساخته می گردد و معمولا از سوی دندانپزشک به عنوان ایمن ترین گزینه ترمیم یا بازیابی دندان های پوسیده یا شکسته معرفی می گردد.

ونیر

صدفی شکل های سفارشی از جنس های چینی یا رزین که یکی از محبوب ترین راه چارههای ترمیمی برای بهبود ظاهر لبخند است. اگر افتادن یکی از دندان هایتان باعث شده نتوانید به راحتی بخندید، شاید راحت ترین کاری که می توانید بکنید، استفاده از ونیر باشد.

ایمپلنت دندان

یک راه چاره گران ولی مناسب برای بازیابی دندان افتاده، استفاده از ایمپلنت دندان است. فرایند کلی آن ساده است و دندان پزشکان بعد از کندن دندان شکسته، از یک ایمپلنت استفاده خواهند کرد.

عصب کشی دندان

ترک خوردن یا شکستن دندان می تواند عفونت پالپ دندان را به همراه بیاورد. دندانپزشکان از عصب کشی برای درمان دندان های آسیب دیده استفاده می نمایند که دندانپزشک در آن ابتدا بخش عفونی دندان را خارج می نماید و برای جلوگیری از انتشار عفونت، از یک روکش استفاده می نماید تا دندان دچار شکستگی نگردد. زیرا دندان ها پس از عصب کشی از مقاومت کمی برخوردارند و به همین علت پزشکان توصیه می نمایند که در صورت عصب کشی، از دستورالعمل مراقبت بعد از عصب کشی دندان ها پیروی کنید.

پر کردن دندان

پر کردن دندان از ایمن ترین راه های ترمیم دندان های آسیب دیده است. دندانپزشک می تواند ترک خوردگی یا شکستگی دندان را به صورت موقتی و با استفاده از مواد ترمیمی اصلاح کند. در صورتی که دندانتان درگیر حفره گردد می توان از مزایای این فرایند بهره مند شد؛ پر کردن دندان یک روش بدون درد و ارزان است.

پیشگیری و خود مراقبتی

شاید نتوان ترک خوردگی دندان را به علت بعضی موارد مانند مسائل اقتصادی درمان کرد، اما می توان برای جلوگیری از آن کوشش کرد. احتمال ترک خوردن دندان های قوی کمتر است، بنابراین بهداشت آن را به خوبی حفظ کنید. دوبار مسواک در روز به یاری مسواک دستی یا برقی، کشیدن روزانه نخ دندان و دو بار مراجعه به دندانپزشک در سال می تواند از اقدامات مراقبتی دندان ها باشد.

عدم جویدن اجسام سخت و اعمال فشار

اگر در ورزش های سخت مشغول اید یا به مشکل دندان قروچه شبانه مبتلا هستید، حتما از یک گارد دندان بهره ببرید. بعلاوه در صورت اعمال فشار از سوی دندان عقل یا دندان عقل نهفته بر دندان های مجاور می توانید برای کشیدن دندان عقل به دندانپزشک مراجعه کنید زیرا چنین دندان هایی ترک های بسیاری را برای دندان های مجاور خود به همراه دارند.

منبع: پیام دلتا

به "دلیل ترک خوردن دندان چیست؟ چگونه درمان می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دلیل ترک خوردن دندان چیست؟ چگونه درمان می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید